Money Boyyy...Perlu Ke????

Tuesday, November 09, 2010 2:56 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 2 komen
Exam kali nie mcm susah je la..habeh perah da...x jugak dpt...huhuhuh..apa la naseb an..tapie x pew..aku nak kover ngan penambahan ilmu aku ke JEPUN!

hahhhhhhh...iye jepun...aku dpt tawaran g jepun sebab ada member kawan aku nie bapak dia kerja kat petronas ada buat anjuran lawatan sambil belajar...bapak dia kate kiteorg berpeluang untuk bertemu para pencipta2 kereta dan cara2 pembuatan..perghhhh..sekali dgr mmg menarik ah...lebeyh2 lagi bila dpt belajar an...bapak dia kate gak lawatan nie amik mase selama 25 hari bermula 20/11 nie smpai la korg kire sendiri ke 25 hari...huhuuhuh

dalam hati da berlonjak sebab bukan sume org dpt pegi..aku kire untung la sebab kenal bapak dia...lebeyh2 satu taman and satu sekolah dari kecik ngan anak dia...tapie tu lahhhh...setiap peluang mesti ada penghalang...
moneyyy...moneyyyy.....lai...lai....

DUITT!!! hurmmmm..penghalang pertama untuk aku pergi..mmg la bapak dia kate sume ditanggung tapieeeeeeee duit pembelanjaan tidak termasuk?? WHATSSS! huhuhuhuuhh....

makan,minum,tempat tinggal,pengangkutan mmg la sume dia tanggung...tu pon dia kate x memadai sebab kat sana ada pelbagai teknologi yg kami bole beli..arghhhh..korg paham sendiri la...malas nak asplain...hahahaha

aku pon belom tyer mak ngan abah lagi...kot kalo tyer suwei2 perkataan dia " X PAYAH!"...hampenyerrr...
kawan aku tuh kate kalo nak duit dia bole tolong...tapie kene berkorban...wahhhhhh...aku dgr mule2 syok areee...tapie bile dgr berkorban uh! alamak!! sesuatu la dohhhhh....

money boy..perlu ke! perluuuu...hahahhaha
 aku tyer la....."apa yang nak dikorbankan???"
dia jawab..."jadi money boy..sanggup?"
aku....."errrrr...aku tau bende tuh sebab pernah tgok member aku buat...tapiiieee"
dia ... " tapie apa..bukan ko main ngan dia..ko layan je dia..xsusah pon.."
aku...." ermmmmm...bla..bla..bla.."

hah....bla..bla..bla.. uh xnyah la aku cter...ada la rahsia aku ngan dia..HAHAHHA!!!

Yang penting aku dapat pergi...YeppppiiiiI!!!!!

JEPUNNNNN...TUNGGUUU KEDATANGAN AKU...HAHAHHAHA...

p/s : nie kene tgok pasport nie..still idop lagi ke x..huhu..baru je tau semalam pasal nie..xsabar giler2..

MayDay...MayDay...MayDay..ke MyDie?? huhuuh

Monday, November 08, 2010 10:17 AM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen

 MAYDAY..MAYDAY..MAYDAY...EXAM..EXAM..EXAM...EXAM...
hahaha..sowey..no entry..buzy ngan EXAM!!!!! shittttt..lol...
See NEXT WEEK uolllssss
bapak2...tolonggg...mak2...tolonggg...otak da tepuuuuu!!!

Oh My..Oh My...Rase Palat Bila Final Exam Lusa...!!

Tuesday, November 02, 2010 6:24 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 3 komen
MyEm0.ComHuawahhhhhhh!!!! MAkkkkkk....saye xmo extand sem.....huhuhuh...cukup la sampai sem nie je....xmo tambah2 lagi sem coz saye nak kerja..nak duit sendiri dan nak khawin....HAHAHHAHA!!!
eh!..eh!..lucah2..bukan khawin yg nie la...
.
.
.
.
.
.
.
.

hah...mcm nie la...baru felling2..oh maya..naper ko khawin ngan dia...huhuuh
Semalam isnin..hari nie selasa..sok rabu then da khamis...ada apa ngan khamis?? ada org nak bagi duit ke? ada org nak dtg minang aku ke??(wah ko,bole ke pompuan dtg minang laki?hah?hah?)..ke ada org nak bg surprise kt aku?? huhuhuuhh....
Oh!...bapak mentua ko dtg..mati la meminag anak lelaki dara...wah..dara ke! miahahaha..

WHATSSSS!! MyEm0.Comesok final exam ? biar betik? mcm mn nie..xsedia lagi...buku x bace..nota toyol x buat lagi (opppps!)..otak x freash langsung skunk..anak bini nak bagi makan..cari rezeki lagi..wakakakakkaka...mcm da berbini ko kan wan..padahal bujang bergetah lagi...MyEm0.Commiahahahaha...(gelak jahat sikit)
WHATTTTTSSSSS!!!!! gulppp..!
 

Yang bestnyer niat nak study mmg da cukup baik dah setart hari jumaat minggu lepas..ingat nak buat la sikit revision bab2 yang x paham...dari sehari ke hari2 yg berikutnyer...HARAMMMM!!!MyEm0.Com non-ado kekdahnyerr...sampai la sekarang aku still x bukak2 buku aku yg tersusun rapi...part yg paling best buku2 yg tebal2 tuh aku buat bantal tidor..eksyen lebih depan member2 ngan mak sekali...dua2 kene kencing sunat konon study padahal jari lincah menekan keypad enset aku yg lusuh...bukan taip mesej ke apa..just saje2 godek2 kot2 ada bende "best" ke dlm uh..kekekkkekee....

Asal je aku bukak buku kompom mata macam kene ganja sebungkus+bintang(drug)MyEm0.Com....pfffftttttt....mcm mn la nak ubahkn tabiat2 nie..kalo Math lak kemain mata aku segar bugar..yerlah..ada la men kira2 dr menghafal yg x berhafal2 uh..huhuhuh..(padahal dlm hati menyumpah math)

So tinggal lagi sehari je before final exam datang...KHAMIS! ko dtg lambat2 bole ark..slow2..aku kalau bole elak hari tuh da lame aku elak...pak'kal la ko hari bukan kawan..hahahaha..MyEm0.Com(apa aku merepek nie)

So kawan2 yg mn bace post aku yg ala2 paham x paham je nie..harap2 minx doakan (MyEm0.Com)kejayaan aku menjawab soalan2 exam pada hari khamis nie bersamaan 4/11/2010....paper apa?? paper Kaji Daya Kenderaan Bermotor..paper KILLERRRRMyEm0.Com!!!

Sem nie aku amik 6 paper final..4 darinyer subjek killer..apa dia anak-anak?? SUBJEK KILLLLERRRRR! K.I.L.L.E.R...MyEm0.Compandai anak2....anak sapa nie..anak mak la kan..sebab dtg dr mak..(ok,melalut lagi)
huhuhuuh...xsuke2..

Yang penting hari nie aku hanya melepet kt dlm bilik+katil+bantal=tidor MyEm0.Com....hahhaa..kerjaya baru ok!
korang ada? ada kan...hahaha...ADA AKU KESYHHHHAAAAAA! lalalallalala...


bye..bye!!!
MyEm0.Com

Manusia Yang Luar Biasa..Ada Talent & Style...

Monday, November 01, 2010 6:56 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
             


See..giler kentang kan diorg...aku pon terpinga2...ada tuh bole jalan atas air...ada tu polak budak pompuan park beskal dia mmg ada style..hahahhaa...
Gambit pon ada...hahaha..aku mmg suke style gambit..sampai aku pon da khatam belajar ngan dia..tpie xthe mcm org dlm vid nie..aku sekadar baling2 suke bole la..hahahha
Skill bola tuh pon aku bole tiru..bole la aku bawak time men futsal nanti..wakakkaa..style giler dowh..seyes beb...
so enjoy la tgok video nie...mmg style..mcm harith iskandar kate..HALUSSSS JEEEEE!

wakakakakkaka.....

No more Facebook for NOW!

1:11 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
Perghhhh...rase lame giler da x berblog an..mmg da bersawang giler2...sian follower2 aku kalo dia bukak blog nie (ada kew?) tgok entry yg dulu2 lagik..wakakakka..ada aku kesah ke nyah!!! lalalallaal...*oppsss i bukan fondan

Hurm...rase da bertahun2 lamenyer aku berkecimpung dlm hidup nie berbanding org2 lain (wah ko mcm da lame idop lak an)..Eh! apa aku merepek nie dol..wa pon x tau la beb..wakakak..abeh la split personaliti da amiek alih...kekekekkee..ok stop merepek...no point kan..

Akhir2 nie aku banyak masalah ngan kawan2 aku...tak tau mana silap dan salah aku kat mata diorg..ke aku yg missunderstanding?? OHHH TIDAKK!!! no..no..no... aku xthe apa yg salah ngan mereka..ok..mybe mereka terlalu bagus tuk aku...xtau la..

HAl ini terjadi disebabkan oleh FACEBOOK....why?? diorg menyampah dgn apa yg aku post2 sume kt wall aku mahupon diorg?? HELLO!!! open mind....korg stil idop dlm zaman tentera bergajah ke...move forward dude...

Ada tuh siap post kat aku kate "KO LAGI!"..what mean ko lagi?? aku pon mcm hah? hah? ha? hah? la kan...
So aku pon tyer la..."ada masalah ke?? any problem with me??" so dia pon (dak laki2 yg bajet ensem dan kaye) kate " X abeh2 post ko penuh kat wall aku...asik2 ko..lagi2 ko..komen ko pon aku meluat" lepas aku bace komen uh kat wall FB aku..aku just let it..biar dia bangge dgn hasil penulisan dia..so what he hope on me?? DELETE?? SPAM? hahahhaa...are u kidding? dia tuh kwan aku satu poli ok...xtau la mana silap aku kt mata diorg bole lak dia nak ckp mcm tuh....huhuhuhuh...waaaaaaa....nak nangis bole...huhuhu

huhuhuh..makkkkk..nak nenennnnnnn!!
 ok bende nie x stop kat sini je...bende nie berlarut smpai kat kawan2 aku yg satu kos automotive ngan aku..so aku tyer la soklan mcm uh kt diorg..and feedback what i get is..THE SAME ANSWER?? oh my...oh my...the barah is bersepah2..wakakakka..hurmmm..dlm atie nie tuhan je la tau..

eh jahhh!! ko nak tau si polan bin si polah uh an...pot..pet..pot..pet...(hah ko,kalah pompuan
 Time kat poli lagi la...perghhhh....sedih gilerr...aku da xthe kawan...diorg sume nak pulau kan aku...WHATS???? selalu nyer bile jumpe kat poli ada gak la bertepuk bertampar ..nie x..bertengtang mata pon xthe..huhuhuh...apatah lagi selisih bahu...hahahha...korg agak2 la kenapa diorg buat cam tuh...

so aku pon masuk la library time ada gap between my schedule an..so aku lepak2 sambil cari apa salah aku kat diorg...huhuhuuh....aku on lappy kat library and mcm biase aku log in kt FB...so mcm biase aku pon chat2...tibe2 satu msj masuk inbox...dia tulis " JANGAN GEDIK BOLE ARK...PONDAN!!!" perghhhh..meruntun jiwa aku..aku nak balas tapie aku xmau sebab aku bukan kaki maki mahupon kaki gaduh...so aku biar kan aje..
ko kate aku pondan? hamikk nie sepakkan serong buah pinggang...WACHAAAA!!
 Lama gak la aku pikir2 PERLU KE AKU DELETE AKAUN FB nie..aku ada gak la cter2 kat mak..mak sebut satu ayat je " FACEBOOK TU KAN YAHUDI PUNYER"..sentap bile dgr...mmg betol kan..yahudi yg buat..tapie betol gak org yg jenis mcm aku nie da terlalu addict kt FB...smpai balik kuliah pon still open FB bukan buku2 utk study...so aku amik keputusan tuk aku delete akaun BUAT SEMENTARA..aku nak redakan dulu hati aku..aku xmo hati aku dicemari ngan niat2 jahat...mahupon maki2an..hahaha..aku kan budak baik..lalalallalala...
say no..say yes...say no or yes?? huhuhuhu...waaaaaaa!! penangan yahudi..

So aku akan menghadapi final exam pada 4/11 nie sampai la 12/11 nie..no gap,but exam berterusan..aku amik 6 paper this sem...4 subjek killer and the other was extra ordinary paper..huhuhuhuh...moga2 aku dipermudahkan untuk menjawab soklan2 tuh sume..huhuhuhuh...aminnnnnnn!
wahahaha..ingat nak tambah cermin pndang belakang tapi xbole..langgar peraturan..lalalla



“Cukuplah Allah bagiku. Tidak ada Tuhan selain dari-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakal.
Dan aku meminta kepada Allah dengan jalan yang sabar."

AKU BOLEH MAAFKAN KAU...TAPIE AKU TAK BOLEH LUPAKAN APA YANG KAU DAH BUAT KAT AKU..SAHABAT.


Malam menebeng di pantai kotor...huh! dan 18 SX

Tuesday, July 13, 2010 12:35 AM dikarang oleh Ridhwan Marcello 2 komen
aku baru jje balik dari dok nebeng kat pantai tuh hah...bukan ap..aku bohsan giler babi....
dok umah pon bukan ad saper..ajak mak kuar dia x nak....kate yerr buang tebiat..adoiii mak ku...x sporting la...hhahahahaa....
then aku lepak la kt pantai bt4 td...sensorg pon jadi la...ajak ramai2 buat ap..semak kepala jje...kalo peragai haruk xpew..nie just pegi , asik dgr bunyik cengkerik....senyap sepie...x enjoy lansung...

 dat's what i talking...i need fwen like this..hahahha

da lama aku dok jadi pelacur kt pantai tuh felling2 ala2 mat salleh x jadi..aku pon buang tebiat la g mandi...SEJUKZ bole??? burrrrrrrrrr....burrrrr......mengigilll...hhahahhaa....da la nak balik nanti naik moto..alamakk...carie pasal la aku nie..huhuhuuhuh

abaikn pompuan yg pakai spenda bunga2 tuh..dia mencacatkn gmbar


Dengan berbekalkn hanya boxer hitam aku dengan tshirt inner dlm hitam..aku pon terjun penuh bergaya ala2 Daniel Bego kt pantai bt4 yg kotor tuh..yuckkk....geli do..huhuuh..xpew nekad mlm tuh nak pecah rekod aku org yg pertama mandi laut pada waktu malam..hahahah

yang lawak yerr...hendset cokia+dompet flip+kunci moto aku g tanam dlm pasir..bole??? hahahha...aku balut plastik,then aku korek pasir dlm2 pastu letak brg2 tuh dlm lobang and timbuss....hahahahhaha...aku da xtau nak letak mn bende2 tuh...sebelom tuh aku da ushar2 kiri kanan aku..kot2 ad org dok ngintai aku buat lobang taik...hehehehhe...dan naseb myebelahi aku..no one can see me coz i'm in black..yebbbbbaaaaaa....hahahha...

dengan penuh yakin aku menyelam sedlm yg bole..tapie hasil yerrr ad la paras lutut kaki...air surut..huhuuhuh...penat aku kayuh2 kakitangan aku nie..last2 cetek..hampehhh betollllll......huhuhuuh


mase mandi tu polak...ak ad nampak binatang dlm air..aku perhatikan...dia pon dok perhatikan aku..ishhhh..aku kate " dia nak men mata ngan aku kew??"....aku pon cuba la dekatkn diri nak tgok pe bende dia tuh..nak tau ap bende tuh??? OBOR-OBOR......mak aihhhhh...larikkkkkkkk...aku xmo kene sengat lagi ngan obor2....tobat nasuha aku weiii...xmo masuk sepital laie....kekekekeke..tobat2...

terus mood nak bersiram malam tuh bertukar tragedi lak an..haishhhhh...alamat suoh aku balik lah tu...so balik la...

JUPPPP!!!!! baju??? seluar?? suar kecik???selipar??? brg2 harta korun aku??? mana eak???

aku turun mandi area mana..aku nek mandi lak area mana...hadoiiiii....alzaimer suda polak time tuh..nie gara2 obor-obor la tuh..huhuuhuh..terus short memorie....

mana dia..mana dia...kahu na piyar heyyyy???? *tetiba

puas la aku nak ingat mana aku letak barang2 tuh...ghuper2 yer kene selindung ngan ad couple nie ngah comolot....asam boii betoll...terus aku buat muke ketat kate "tepi sikit bole x??? my property is under u ass..move it"..hahahh..serius aku ckp mcm tu..bole la aku felling2 mat salleh kejap WALOPON muke hazab...hahahahha...

then aku nak salin baju polak satu hal...xthe tempat aku nak kover tukar baju...haishhh...susah la kalo anak dara nie kan....nak tempat2 salin lak...hehehehhe
aku pon amik inisiatif dengan menggunakan batang pokok kelapa sebagai my undercover..hahahah...lantok la saper yg bertuah nmpak "adik" aku tuh...mesti mimpi ngeri lepas tgok..miahahahahha....

 eh...eh...jgn la tgok i..malu taw..auwwwwww..!!

dda siap2 aku pon g la kat motor...start enjin terus belah...ngan kesejukan+melekit+berpasir ak redah jugak la...sebelom tuh singgah shell isi minyak...org tgok aku semacam jje..pesal lak an...ayu sgt ke aku mlm tuh...aku tgok ok jje...

pas bayar duit minyak..aku pon g la isi..ngah sedap2 isi aku terpandang butang seluar jeans aku...x kancing...ALAMAKKKKK...maluyerrr.....yg kt pinggang tuh kancing..tang butang yg ganti zip tu polak x kancing..SEMUA PULAK TUH...patot la sejuk...

 gila2 malu siot.....nie polak asl kowg secara berjemaah lak x zip?? tau la baka baik..hhahhaha


malu giler babi lah malam tuh..."adik" aku ad org nmpak ke x an...sebab kalo pandang dr sisi aku mmg nmpak "adik" tuh...mintak2 la xthe saper nmpak..

malu 5 minit tadi..setart moto terus belahh....berdesupppp.........

dlm otak mcm2 pikir...smpai skunk..hhuhuhuhu...

amaran..jangan gelojoh...ketika memakai seluar..hahahh..lebeyh2 lelaki...

Kegawatan ekonomi

Monday, July 12, 2010 5:52 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 2 komen
huhuhuh..sadis idop nie an...da la xthe makwe..xthe moto,kerete...xthe kamera SLR...xthe hendphone canggih...xthe moto R1 mahupon R6...xthe kete type-r...mcm2 are...

wow..mmg wa minat la kete nih..belom tgok enjin lagie..huhuhuuh


mmg kegawatan ekonomi betol la aku..mana ntah nak cari duit...masalah aku nie duit la..dr duit la baru bole buat aku bahagia..hahahahha....giler an..ap ku kesah...

wa stress gilerrr babeng yerrr...who need service..call me..hahahah

tggu duit pinjaman mcm tggu kucing bertanduk...budak dip atas sume da dpt...aku jje xdpt2...sonok jje tgok diorg bergumbira bertempiaran lari2 anak kambing kesana-sini menaiki kereta dengan rancangan mahu tgok wayang...aku??? dok umah jje la...ZZZZZzzzzzzzzzz

krohhhhh...krokkkkk....slurrrrppppppp...opps!

kalau duduk rumah pulak macam duduk kat mana lak an...macam zoo bole..ngan perangai liar anak2 buah aku yang membuat aku hari2 menjerit2 bak cikgu linda kat AF...bukan aku x minat budak..tapie aku nak study susah la...tensen bila diorg dok terjerit2 mcm babi tersepit..sakit atie laaa....x fokus aku nak buat math ngan keje auto aku...tu baru anak..belom mak...kalo mak anak buah aku tuh lagie la macam singa...mengaum x abeh2..mcm singa gado..bole bygkan x?? ko nak tau bile dia senyap..time pewot dia yg boyot tuh kenyang jje...baru la diam..anak lak liar polak kan..memang haram jadah la...TENGOK! AKU DA BUAT DOSA NGUMPAT KO BODO.....astaga....

 hahahha..monkey in the cage...eh! dat's human la...cehhhh..

PT...PT...bile la ko nak masuk...aku nak pakai duit niehhh...huhuuh..kesian la aku... eak..pleaseeeeeeeee...



Makan Kat ICEROOM!!!!!!

Wednesday, June 09, 2010 11:00 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 1 komen
Tadi kol 8.30 mlm aku gerak ke PD sebab kawan tempat aku praktikal ajak makan...nama tempat tu ICEROOM...

First aku dgr diorg nak belanje terus aku berdesup kate OK..hahahha..pantang do..pantang orang kate nak belanje..kekekke

Then aku pon sampai ICEROOM..tgok2 kawan aku da ad..just sekor umat lagi lom sampai tuk memenuhkan forum...

Jumpe la kak dianna..tapie aku da malu then aku xnk tgor dia sebab takot abg wadud marah kat aku lagi sebab kaco tunang dia..huhuuh..sedeyh lak tetiba..terpakse la aku buat2 cam xthe ape2..nak buat cam nerr..org kuat jelous..aku ngan dia cam kakak ngan adik jje kot..xthe mase aku nak felling2 nih..buang karan jje..haishhh..redho jje la wan..

then wari pon sampai...order makan,minum...pastu sampai la makananyerr bersertakn air...
first samapi ICECREAM...wahhh..cantik yer icecream dia..cam x nk mkn jje..huhuuh


sedap x..sedap x..???

pastu aku order lagi mee kari...sebab aku suke mee..hehehe...tup2 sampai mee kari cam nie..how??

nie ke nameyerr MEE KARI??? euwwww.....cam taik jje aku nengok...


pastu yg lain2 order la ap2 ntah..antarayerr...


cheese cake..errrrr SR lagi sedap kot..lalalalala


nie jje la aku dapat tunjuk gambar...da selera aku terbantu ngan mee tuh..huh!
sungguh aku x selera mkn..aku yg pelahap2 nie pon bole x abeh mkn mee tuh..kompom mee tuh da kene simpan sebulan an..huhuuhuhu


mamat nie la yang jelous ngan aku kaco tunang dia..hahahha...SAKSIKANLAH WAHAI DUNIA!!!!!!!!!

hahahaha...poyo x muke dia..lalalla..

Ok la..tu jje aku nak bgtau kt kowg ap jje aku malam tadi..kalo nak ikotkan mmg enjoy..but the food spoiled ma appatied..huh...its ok..no ma money...ma fwen money..thankz to damnnn...hahahahhha


Keinginan Melebihi Kemahuan

Tuesday, June 08, 2010 7:55 AM dikarang oleh Ridhwan Marcello 2 komen
Lagi bape hari jje lagi aku nak abeh kan praktikal aku yg selama 6 bulan nie...tup tap tup tap sekejap jje da 6 bulan an..memang betul la ap org kate mase skunk mencemburui kite...ad jje an yg dengki ngan kite..xabeh2...hahahahaha

Dalam hati aku nie selalu berkate2.."Apa la yang diorang akan bagi aku time aku last day tu nanti kan"..." Ada ke , xthe kew"...
Aku macam la berharap sangat nak bende tu sume..hahahaha..bole?? gila tamak dan ngada2 an aku..ada aku kesah?? xthe an..so diam..lalalalala

 aku berharap yang diorg akan bagi aku bende-bende nie sume :


memang menjadi subjek kesukaan aku bende nie..hahah



Moto idaman aku sejak dulu lagi..hu3



last but not list is ma MACBETH blue&white...waaa pingin bgt dehh!


Amacam...besar x selera aku...hahahaa..gilar ah...ala kalo x dapat bende2 seperti yg dinyatakan , exsesori pon da cukup..huhuhuuh..nampak sadis an..tu lah aku..mimpi jje besar..padahaal habok pon tarak...

Ok lah..aku nak pie nyayi lagu APA KU KESAH la...ad aku kesah?? x an...so BLAH....hahahaha...

Kami Ke Kuala Lumpur

Sunday, June 06, 2010 7:46 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
Hahahahhaa....terbaik wokk semalam...g KL....sebenaryer xthe dlm plan pon..asalyer nak g SEREMBAN 2 jje nak tgok wayang..tapie boring are dok asik tempat same jje..so kami buat sesuatu kelainan..hahahha..dengan kate x sepakat antara kami berempat (kamarul,Sam,Zura dan aku) telah mmbuat kate putus tuk ke KL..sebenaryer Sam mmg x mo g..dia cam berat atie..setelah aku meracun2 dia last2 dia pon follow..tu pon mcm kene acu pisau da raseyer..huhuuhu

Dengan berbekalkn kereta aku dan diisi minyak berjumlah RM 30 hinggit maka perjalanan kami pon bermula lah..Masuk tol Kuala Lumpur jje masing2 da suke..Sam da x senang dok dlm kete sebab dia nie mcm ad masalah tulang sum-sum jje...mcm org ap ntah..hahhaa..tapie kelakar lak bile tgok gelagat dia..hahahha
lepas jje dr susur keluar ke Bangi..perghhh ujan leat bole?? xnmpak jalan wokk...

 
                                    nie la keadaan semasa d'highway                         


dgn wiper kete yerr KRIUKKK....KRIUKKKKK...KRIUKKK...haish..mmg aku benci..hahaha..bising..wiper kete rosak..naseb dia bole wipe lagi cermin tuh..huhuuh

Lepas jje dr tol RM 7.70 tuh..terus berdesup pie ke bulatan pahang then amik side kiri ke TS..huhuuh..best..jalan x jem lagi time tuh..smpai jje bandar..perghhh...JEM GILERRR...kat sini la nak menguji tahap kesabaran 


      macam nie la time sesak tuh..hazab weii..sumpah x dtg KL nek keto den..lalaala


pastu pie park kete dlm TS kt level KAMBING..serius..KAMBING...hahaha..sebab kt tiang level park kete tuh ada gambar kambing..senang nak ingat level mn..hahahha
then kiteorg meneruskn misi ke bowling,wyg,da macam2 lagie..huhuuh...padahal NON-ADOnyerr...huhuuh



 pening x kowg tgok floor cam nie..aku xtau florr mana nak g sebab byk kedai..huhuuh


then diorg nak melalak kt wangsa walk..ok aku on jje..sebab aku drive..penat la jd driver..xsuke aku..aku jje reti bawak kete aku..org lain aku rase x reti..sebab kete tuh aku da modified gear ngan clucth dia..huhuuh..so pasrah laa..haishhh...tobat raseyerr...

Sampai wangsa walk trus kiteorg amik no tuk tggu turn nak melalak..aku ingat kat bank2 ngan pejabat pos jje mcm tuh..sini pon sama..haishh...sejam lebeyh kot tggu last dapt la melalak sume...ad rakam...nnti aku masukkn video yerr eak...hahaha..masing2 meyumbangkn vokal yg tersendiri...smpai la abeh satu jam..hahaha

pastu kiteorg plan g KFC then makan2...last part BALIK..heaven time balik..tapi time tuh da kol 1 a.m da jalan sume da gelap..malam kannnn....aku dgn mata ngantuk yer drive kete tuh...ke kiri ke kanan kowg tau..huhuuh..mmg mencabar la drive mlm nie...si SAM ngan kak zura da tido..kerl jje la teman aku..naseb dia amik berat time bawak kete...mesti dia tyerr " KO OK X WAN....NGANTUK X??"..perghh dia mmg bole bawak long distance yerr org la..naseb ko ad kerol..thankz..seriusslyy mmg aku time tuh terkatup2 mata..kejap bukak kejap tutup..huhuhuu...
sampai umah dlm kol 2 a.m...aku antar zura balik tmn intan then aku antar sam ke kg sawah last aku balik..nak antar kerol smpai umah tapie dia kate x yah..so aku mmg nak ucap thankz kat dia are sebab teman aku sepanjang waktu balik tuh..huhuhuuh...

Papehal memamng enjoy time kat KL..aku sebenaryerr terkejut ngan budaya org KL..pakaian mmg aku takot nak tgok..dasat2 sume..better aku dok g semban jje la..aku mmg culture shock la..haishhhh...sian tgok mak pak diorg sume...penat besarkn anak tapie tu yg diorg nak jadi...cium molot tmpat awam..ap ko nak kate???...mmg akhir zaman la..NABI pon nangis tgok umat dia zaman sekarang an..wallahuallam...

             

REPORTT!!!

11:22 AM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
Ok...mggu depan Latihan Industri aku da nak abeh..huhuhuh...tapie report aku x buat lagi..bg bos pon tidak..mcm mn nie..huhuhuhh...tu lah aku suke sgt buat keje last minit..pastu suke tangguh2...PADAN MUKE KO RIDHWAN.....
Tapie aku cam berat atie jje nak tinggal kan tempat aku praktikal nie..sebab aku rase da best bekerja then dapat kawan..mcm2 pengalaman aku dapat...ad gado..ad touching2..ad yg ngumpat sana sini..haish..mmg tu sume pengalaman bg aku...tapie aku da biase la kalo bab2 tikam belakang nie..memang da lumrah bak kate org tua2...xsah kalo x the..aku pon x lari dr bende2 tu sume..aku bukan yer perfect sgt mcm NABI kite..ye x??
Kadang2 aku nie mcm suke sgt menyebok dlm relationship seseorg tuh...bukanyer ap..aku just nak tolong tuk pulihkan balik..tapi da jadi sebalikyerr...
mmg aku sumpah aku xkn cube menyebokkn diri dlm hal perhubungan org lain meskipon aku dimnta bantuan..sebab aku da serik..2 kali ok..dua2 HANCUR!!!...
nie sume sebab yg lelaki jelous ngan aku..HELLO!! i'm only 19 okeyh...mmg bodo la kalo ko nak jelous ngan aku...mmg ko org zaman batu la...
da la..malas aku nak mengomel kt sini...buat sakit atie ad la lagi...
aku ingat nak abeh2 Li nie ad la pengalaman manis aku ad kt sini..tapie bende nie da jadi..dia pon da x cakap ngan aku lagi..keadaan pon x mcm dulu lagi..so aku pon sakit atie..aku pon bawak diri..
lu pikir la sendiri..assalamualaikum....



N9 menang...tapieeee..xcuti lagie kew????

Sunday, April 11, 2010 10:56 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
Wahahahaha....baru balik dari MELAKA...manyak syok woooo....dari kol 9 pagi samapai la kol 10 mlm nie..huhuuh..gile cam kentang x??

PENAT?? jgn cakap are...naseb bek pakai kasut "Macbec" terbaru yg dibeli..x the la sakit kaki lagie..kuang3...

mula2 sampai mmg la aku tau jalan..setakat bandar hilir tuh bole la..Ke MP ngan DP ngan ap ntah mall yg kat depan dataran pahlawan tuh...hohoho..pastu non-ado daaa....SESAT sengal...hhahah..naseb la makwe kawan aku tuh tau jalan..*thankz kak diana....

Aku pergi bertiga..abg wadut,kak dianna ngan aku la..diorg da tunang so berkepit la..aku?? hahahaha..jadi nyamuk jje la...

First sampai nak cari park kete..nauzubillah...payah bgt...pusing2 smpai minyak keto da suku dr satu bar minyak tuh abeh..haish..melaka2..ko da la negeri kecik..asl park kete ko pon kechik...limited..vavi2 sgt..hahaha...
last2 dapat gak are park kete..misi diteruskn...
huhuuh...first target nak serg kedai CROC dulu..masuk2 terus keluar..ASAL??? jgn tyer ok..NEKKKK DARAHHHHH!!!! *xthe sale actually..huhuhuhuhu

Second g EsPirite ngan Quicksilver (QS)...mule masuk Espirit mmg x ley blah,..baju x uptodate..sama cam bulan lepas g..huhuhu..

then g QS..hallamakkkk....new item la...suar pendek paras lutut tuh buat hati ku x tenteram..laweeeee seyhhh..rase nak rembat satu jje..naseb la x ikot nafsu..huhuhu..**thankz abg wadut sebab sedorkn diri nie..suke statement dia "ukur baju pada gajah sendiri..motif pggil aku gajah??hahahahha

then g JJ melaka sentral..syok bole *fieqa pinjam ayat ok...
JJ nie baru lagi..BEsau cam kat Johor...tapie bole la...barg pon banyak..kedai pon da penuh..huhuhu..

aku tolong abg wadut g cari baju  fit dia..kate nak tunjuk body dia yg da bina...*ok..aku kat sini jelous sebab bdn dia menjadi..tuff siyall..mkn atie jje tgok...time dia beli baju tuh..then dia salin pakai dlm atie aku berbisik "hallamak..kalo la badan aku cam dia kn best...hurmmm"...ap jje baju dia test sume masyukkkk...aku?? tgok je laaa...

sementara tuh , tunang dia g beli baju keje kat TOPGIRL...baju ala2 secretary tuh...mmg laweeeeeee.....
antara brg yg dibeli : 

Abg Wadut : 1 t-shirt lengan pjg warne putih + 1 baju singlet yg leyh streacth = 2 item
Kak Dianna : 1 monkey jacket + i kemeje t-shirt = 2 item
aku : tetttttttttttt.....0 item...muahahahahah

Kenapa gie MELAKA???
sebab nak sambut N9 menang men bola..hahahhaa...

ok nak komen sikit pasal perlawanan semalam : 

ok..penonton terkawal..x the yg emo2..(xmcm kelantan arie tuh..siap bakor2)
si kembor tuh asik2 kuor padang jje..sian dia dok asik kene target...mmg pandai selagor gune taktikal cam tuh..keji ok...
nmpak sgt diorg terdesak gune taktik cam tuh..huhuhuh
mmg mule2 time kedah da jaring gol..aku yer first insting kate "sah! N9 x the harapan..tapie ruso x dapek nak poie balik laie..ado harapan jang..hobin jang hobin"..hahahhahaha..seyes aku time tuh tetiba emo..
then mase permainan da abeh..siap bg mase kecederaan pon x gol2..apatah lagie extra time..HAMPEHHH...
ujung2 penalti gak...debar2 siot...
sepak2 puye sepak2...GOLLLLLL!!!!! 4 berbalas 1...hahahhaha *ke 2 ntah..x ingat...
dlm otak korg tau aku pikir apew?? "yey!!!! sonin den cuti"...hahahahah
rupeyer x dok...down to earth terus...huhuhuhu

kesimpulan yerrr..."TAK YO LAH LETAK HARAPAN TINGGI KEK N9 TUH HAH...BUKN DAPEK CUTI PONNN....LALALALALALA"
* DA 2 GAME TUH..STILL X DAPEK COTIIEEE....bonusss jje memanjang kek diorg hah...beribu beriban lak tuh...mmg korg kenyangkn perot2 korg jje la kan...den ni hah ngan kek poyokong2 tuh dapek apo?? habokk stadium jje la hah....xpo2...

Arghhhhh...Asal Hati Ku x Tenang nih..??

Tuesday, April 06, 2010 7:41 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
Da 2,3 arie atie aku x tenang..mcm ad sesuatu yg gangu aku..haishh..ap masalah aku nie eak..tolongggg...

Meh aku nak story sikit pasal kat tempat keje aku...

ok..dak zul dak yg sama masuk ngan aku arie tu tuk training da abeh...so dia last khamis 25/3..ok..aku ucap ko semoga sukses dlm ap jua yg ko ceburi..ok..jgn kate aku lupe ko sebab aku da SMS ko last arie tu tpie ko SENYAP..so saper lupe kawan kan..oraight..

Nie kes terbaru lak...dak dua ekor yg ad skunk kang bengkel nie adlah WARI NGAN WADUT...
Malam bile ntah diorg keluar then dapat la kenal sorg minah nie..time tu pulak minah nie ngan group2 dia laaa..ad la dlm 4 org cam tuh..x pasan la da mlm..aku pon mata da kuyup..huhuhuuh..DIorg g la ushar2..AKU?? xder yer minat...sebab aku nak takle ad sorg budak nie..lalalla..lgpon aku tgok minah yg diorg ushar tu x sesuai ngan umur aku la...ad la dlm 20++ ke atas...
aku da la umor 20..mude lagi..xkn la nak couple ngan umor yg cam tuh..PLEASE LAHHH..X RELAAAA uuuuu...kui3..


Then aku rase diorg dpt kot..so aku la terkonteng2 dok kat table aku tuh..yg 2 ekor tuh da g ngendeng ngan minah2 murah tu...

da dlm kol 3,4 pagi mcm tuh baru la diorg nak balik..aduiiii..aku jgn ckp la..mate da stim gilerr..asik dok pikir ~bantalll~bantalll....mmang kompom aku akn tido mati yer..huhuhuh..
so aku pon nek la motor kawan aku tuh nak tolak balik..*kiterog g ngan geng bikerz..aku nek blade kawan aku..yg wadut nek suzuki ap ntah superbike..wari nek CB400 dia la..

sedor2 dari tido da kol 8.30...WHATS?? masuk keje lmbat la nie..kompom kene marah la weii..SO...ADA AKU KESAH???x kannnnn.....hahahahhhaha

sampai jje tempat keje..aku tgok diorg x sampai lg..GAMPANG SEYHHHH..nyeyak tido lagi la tuh..DEMNNN!!!!!!

dlm kol 10 cam tuh baru nak smpai..siyall..kalo aku tau aku dtg keje lambat...lagi lmbat dr diorg..WHY?? sebab aku x bergaji..diorg gaji..da la uat keje x the..ikotkn aku sorg jje da leyh uat keje...
memang betol...semua kete yg sampai..aku la sorg buat..x cayer tyer kak kerani tuh ngan ALLAH..betolll...
da la dtg lmbat..leyh la diorg dok sembang2...then g b'fast la..ap la..pastu men phone..yelah mn x main phone..mlm tadi da dpt no..so siang berbalas msj la an...
GERAM JJE AKU TENGOK...
kalo aku la leyh shuffle2 atas perut diorg..da lame aku buat...haishhh..geram are...sume keje x jalan..mn menang tgn aku sensorg buat...xpew..aku sabor..mak aku ajar supaye sabor kheiii...
sabor nie sifat terpuji..banyak pahala..so aku suke..lalalallala
da lame da..da dlm 2 mggu ke 3 minggu...diorg uat pagai cam tuh..masing2 da ANGAU...sume keje da xjalan..aku yer sabar mn leyh tahan da...
so aku da pakat ngan setan tuk kantoikn diorg depan tunang ngan makwe masing2..so aku jahat x??
x kan..tu tok beri pengajaran kt diorg supaya jgn meyakitkn hati perempuan..aku x suke tgok perempuan di sakiti..tu sebab aku syg perempuan...
arghh..mcm mn aku nak buat nie...nak aku sedorkn diorg...
diorg da lemak..aku x bergaji tapie uat keje org bergaji beratus beribu...tolong la kesian aku weii...
aku da penat..penat ngan lakonan yg aku buat..
aku pon x da xnk ckp ngan diorg lagi..sikit2 tu ad la cam "hah ah" , "hurm" , "ad" , "xthe"..mcm tu lah..seyes aku ckp cam tu jje da dr arie tuh..
pastu diorg tyer..ko kenapa..aku pon diam are..pepandai la korg paham..
rupeyer TAKKKKKKK...lagi diorg uat Bodoh yg sememamng yer bodoh...ARGHHHHH....asl diorg bengap nih...
da la pomen ad 3 org termasuk aku...
kalo la aku x the..kan korg tinggal 2 org jje...
2 org nak keje dr 9-5??
bole kew?? ngan sikap diorg cam tuh lag..haishh...


YA ALLAH..KO PERMUDAHKN LA SEGALA URUSAN KU DAN KAU BERI LA AKU KESENANGAN...DAN KAU SEDARLAH KAN HAMBAMU YG BEKERJA NGAN KU YA ALLAH..AKU DA X LARAT HAH...PLEASEEE!!!!!!

Rakan Sekerja D' Proton

Sunday, March 28, 2010 7:27 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
Arie nie aku nak kenalkn sebahagian kawan aku d tempat praktikal aku iaitu Proton...

First : Zul aka dak praktikal dari IKBN Chembong..ujung bulan 3 nie last la dia kt sini...umor dia 24 ke 23 cam tuh are..


Second : Wari..dia pomen kt tempat aku gak..org yer tinggi..chinnese look kot then yg penting putih..reti speaking chinnese sgt2 cam cina ngan sgt suke kaco aku..tension siyall..huh..


Third : Wadut..hah..mamat nie kulit sawo matang..pomen no 2..pemalas..hahahah..then suke sgt buli aku..tapi dia ok..suke kawan ngan dia..tiap2 mlm kalo free aku ikot dia lepak..kalo aku x gadoh ngan dia sehari x sah..jumpe dia jje cam kucing ngan anjing..


dia nie suke ngan superbike..tgoklah moto sebelah dia tuh..time nie kt sepang..tgok dia men kt trek..untuk suke2..suzuki..tapie aku lebih suke Yamaha R1..hahahha..ap2 pon dia nie ok..suke kwan ngan dia..lalallala..

Yang ketiga lom dapat la pic dia..Kerani kt proton nie..pompuan...biasa lah susah sgt nak amik gmbar dia..kekekkeke..nanti2 la..

Dak si wadut kate janji ngan aku nak g tgok wyg arie nie..tapie hampeh..bg msj kol 12 td kate kuor x..ujung2 dia balas awl lagie..so aku tggu la sampai skunk..msj x apatah lg kol..huhuuh..kempunan aku nak keluar arie nie..da la ahad..time nie jje la aku nak hang out g mana2..sundal la dia tuh..

Siap la dia sok g keje kene  bambu ngan aku..cam kelly eng da...janji tinggal janji...xpew2..sabo2..

ap2 pon KL drift aku da tgok...diorg x tgok lagi..padan muke..sila jelous..hahahhaa..
K ah..mo chow..nak solat...mlm kang kalo free aku update lagi oraight...

Kene Tipoo Ngan Tipah kew??

Monday, March 22, 2010 10:29 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
Ok..aku nak citer skit pasal harie..
 mcm biasa la aku masuk keje then sign in kdtgan..ok..
then aku tgok2 diorg da start uat keje..damnnnn...kol bape aku masuk??
tengok jam da tnjuk kol 9.15 pg...siott..aku lambat..patot la sume muke ketat ngan aku..senior2 bengis...
aku pon mintak maap ngan diorg then ok..
diorg buzy uat satu kete nie..kete saga tapi da konvert ala2 evo8...
aku tyer.."servis kew"..diorg kate "eh! xthe lah..ngah men masak2 nie..sambil laga2 telor"..sambong lagi .. "abah ko,xnmpak kete nie rosak!!"...
WTF?? kalo aku tau kete tue rosak x the la aku tyer bodoh..kalo korg letak signboard tulis "ROSAK,ENJIN X MO SETART" ok gak dowh...
so aku pon uat donnow jje la..then diorg masuk..
diorg tyer aku : 
- "ko buat eak kete nie??"
- "xthe lah,asal?"
- "breakdown semalam,kol 12 mlm,saper buat kete arie tuh??"
- "setahu aku dak zul,tapi dia servis jje..pe masalah kete tuh??"
- " enjin idop,tapi x leh rem..pijak pedal kosong..x ngaum"
- " lapor kot,da bg minum??"

kelekuk!!! kepala aku kene ketuk ngan botol minyak auto transmission cap toyota...bungukz beliau tuh...

harie tue kete exora dia pon gak yg uat..tapie x ngaku or just uat2 x tau..wallahualam la an..

skunk nie lak saga convert..x ley setart..pon x ngaku..padahal dia ngan aku ad time tuh..tu pon nak berak lebey..xpe..aku pon uat2 xtau...

aku chek la kete tuh..pie amik kete saga BLM yg len..nak salin tengok mn rosak an...

dari trottle body..sampai la wiring aku check walopon aku x se'expert senior2 aku..tapie aku gagahkn..huh!!..demn again..fail x jumpe ap masalah...

dari kol 10 tuh sampai la mkn tgharie,x jumpe2..sharp kol 1, gie makan...lalalalala
tapie jadi citer sedey..aku duit belanje x the..sen2 pon x the dalam beg duit..mcm mn nie..da la ikot abg2 ngan akak senior g makan..kang aku x mkn,ap kate diorg..xkn aku nak mintak sedekah lak an..so..aku tabahkn jua..

balik makan MAKAN KEW?? aku sambong balik...
time tu lah banyak lak kete masuk..hadoiiii!!! BALA....BALA....

aku go on keje aku ngan kete2 lain..

last2 ko nak tau ap masalah kete saga tuh??

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
FIUS!!!!!...kimakz segal dowhhh...ghupe2 yer fius tuh masuk air...

ARGHHHH!!!!! bengang yerrr.... tercabar iman aku...

PROTON pon bodowh..yg reka fius box tuh kat luar ngan terdedah ngan sekeliling pehalll...arghhhhh....tensionn yerr....
dak zul tuh ley lak uat bodoh..mcm xthe bende...padahal tue customer dia..men lepas tgan jje...

bile senior tyer ap masalah dia...aku cakap "dia mmg haus..tue yg sampai fius masuk air"

senior2 sume dok cari2 ap barang yg nak ketuk kepala aku lagi yg sedia bodoh nie..hurmmmmm...

note : wadut ngan zul x bercakap pon..gado dlm atie kot..pasal hal kete oil sump pecah tu..cam dak kecik an..ngajuk2 ..gado2...haishhh..poning den hah...
then kak anum ngan wari serta wadut dok sebuk tyer aku,kot2 ad ap2 si zul tu dok citer2 ap kt aku...HELLL NOOOOOOO!!!!!..ingat aku biawak ke nak mkan najis sendiri...huh...ap org citer kt aku adlah rahsia..fullstop...
mase makan td terjadi pergaduhan...antara wadut ngan tunang dia...dlm kete time OTW g the store..dalam kete lak tuh..aku dok set depan..tunang wadut,kak diana dok belakng,wadut bawak kete...
bantai diorg gado depan aku..chait..x pro la diorg..aku yg jadi kechut lak time tuh..huhuhuh..mcm aku kecik jje an...takot wo..kot2 si pemandu tue uat drift ngan drag bagai an..amponnnnn....tapie mmg aku takot sungguh...seyes beb.. 
p/s : kalo ad org bercintan cintun nie gado..bek korg lari dulu kalo bole..takot mmburukkn keadaan..aku da kene skali dulu..konon nak jadi hero la an..last2 aku jugak kene hembur..so aku serik nak tolong da...kheii..biar diorg settle sendiri..lantok la nak cerai kew,putus ke,pisah kew..AD AKU KESAH?? x an..so..go on dude,beb..hahahah






Masalah Kian Menimpa

Saturday, March 20, 2010 1:46 AM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
Aku kan x abeh2 an ngan masalah an..asl eak?? siyall ke badi?? mak aku cakap tu dugaan..Abg aku cakap sumpah bunia(*tetiba)..bapak aku kate "Ko yer PASAL LLAAA..."

Huh!! sadis kejap biler degar dari mulut2 lelaki yang cetek dan sempit otak2 mereka..ADA AKU KESAH??? DIORG X KESAH AKU PON...SO WHAT??...tetiba emo lak an..suke are..hehehe...
 


2 arie lepas time aku ke JB (ye aku ke jeeybee) bersamaan 17/03 atas urusan LAKHANATULLAH SI AMS MOTORSPORT TUH..fuhhhhhh!!! selesai bole..kekeke   *pika,pinjam ayat sat nohhhh..huhuhu

Ko nak tau bape aku berabih duit semata nak kan chop ngan sign makhluk tuh???

RM 150......!!!! bukan sikit..banyak...

RM 100 tok pegi balik.....RM 50 tol...


lom masuk mkn minum..mmg langsung aku x mkn...

bygkan aku tolak dr PD kol 4.30 pagi..dgn x mkn,minum lah sng citer...Sampai JB kol 7 lebey la sebab ngantuk..

Bengkel lkhanatullah tu lak kol 9.00 pagi baru bukak..okeyyy!! relakz jup ah...


Sharp kol 9.30 dia bukak..aku serang dia sambil mulut kumat kamit myumpah seranah bagai an..huhuh...


aku cakap direct terus kate nak cop ngan sain dia jje..

Then aku mintak surat dari dia mgatakan aku dilepaskn..dia kate "Ntah!! xtau kat mn letak??"

PUKIMAK ANJING SIAW LA LU MAT....tu yg ko kate da send2 berpoloh lagi...

naseb tergerak nak g JB hah..huhuh..
then jumpe bob,serah kunci,blahhhh...
lik PD terus..malas nak g mn2..
Sebab MOODY!!!
hhuh!! tu la org melayu..mn nak maju..kalo menipo jje keje dia..
pastu x ikhlas..siyal sgt..ad aku kesah!!hehehe

sampai PD kol 1..terus g makn kat the store level 2..ngan dak2 keje..kebetolan lak diorg ngah rehat situ..kekekek..


Masalah terbaru bile aku dpt berita dari wadut kate kete Exora oil sump creak..WTF?? WTH?? OHHHHHH!!!!! M G....

siang malam aku x ley tido pikir tuh sume..

mana la tau aku yang buat an...

Tup2 sok yer diorg bgtau dak training lagi sorg yg uat..

FUHHHHH!!!!! alhamdullilah la..bukan aku..

bincang puye bincang cam ner nak settle..

servey harge kate RM 1 K..mak aihh..mahal yooo??

Boss kate tolak gaji sume..termasuk dak TRAINING...

Ello...kami training..patotkah bertanggungjawab..

Bukan compeny kew yg patot yer tanggung..

Ohh!!! memang siyalll...

so sorang 2 rat la kuorkn...

Elaun aku bulan 4 kene tolak sebab bulan 3 aku nak byr utang org sbb pinjam..huhuhuh..

da la ngan duit x the...

ditolak lagi..hutang...urghhhh..mencabar...

redho jje la..ap nak buat....

da salah kite (i mean dia)kekekkeke

Awas...!!! ap2 kesalahan ditanggung oleh training...

Ad aku kesah??
hahahahhahah

Pengkhianat dan Menyakitkan hati

Saturday, March 13, 2010 2:35 PM dikarang oleh Ridhwan Marcello 0 komen
salam....

lama da x tlis ap2 dlm blog nie kan...sebab byk sgt masalah yg aku hadapi lately..
sampai skunk lom selesai...

Antara2 Masalah yg aku hadapi :

1) AMS MOTORSPORT x serahkn surat pelepasan aku kat POLITEKNIK PD..(tggu masa kene buang la gamakyer..persetankn)

2) DUIT DA POKAI sebab family aku rembat kad ATM aku..kerana...aku boros..(ello,duit tu aku cari sendiri ok..xkire la sama ada halal atau haram)

3) KAWAN TIKAM BELAKANG sebab nak pntingkan diri sendiri...kat bengkel aku da nmpak daaa..betol la manusia x the yg elok,baik,jujur dlm brkawan an..aku jje ye2 nk kawan ngan diorg..naper eak ak x nk ubah prgai mcm tuh miskipon diri sendiri da kene..

4) MERENDAH DIRI DAN XPERCAYA PADA DIRI SENDIRI kerana aku bodoh..dan aku nie xsuke pada diri sendiri,tubuh sendiri..ntah...mybe aku x suke badan yg aku miliki skunk kot..rase salah masuk badan laaa...

5) TERLALU PERCAYAKAN ORANG DAN X MGUKUR BAJU PADA DIRI SENDIRI...ye2 aku percayakan dia tuk brkawan baik ngan aku smpai aku pikir kalo pegi mana2 dia akan ajak..tapie HAMPEH..da tu x sedor yg diri tu x berduit tapi nak ikot org..bak kate pepatah BIAR PAPA ASAL BERGAYA..

dan aku mybe terhegeh2 nak kawan ngan org tu walaupon aku sedar dia permainkan aku..huhuhuhu..

BODOH KAN AKU..senang dipermainkan orang...


*sorry aku x hisap rokok kheii


Ak pon mmbahagiakan diri aku nie supaya org x nmpak kekecewaan aku pada diorg sume...

lgpon aku da jarang solat..ad tuh LANGSUNG X..huhuhuhu..munafik dan jahilliah sgt kan aku..mak pak aku puye la tunggang trbalik sebhyg..tapi aku x..mybe satu hari ALLAH akan bg ak petunjuk dan hidayah...Dan mgkin pasal tu jugaklah aku yer rezeki2 sepatutyer diatas tu dapat kat aku di sekat..dek kerana x ingatkn ALLAH ya rabbi...


*aku insaf atas dosa2 semalam ku


sungguh hina kan aku disisi ALLAH..tapi x pe..biar mase yg menentukan..biar aku berubah slow2..


*disini tempat sesuai tuk bertaubat

ad mase tu ak menagis tanpa airmata..perasaan tuh sgt2 myentuh jiwa..

*smpai keluar air mata darah sekalipon aku hina

harap2 ALLAH buka kan lah pintu hati nie supaya iman tuh tetap bercahaya dan segala kegelapan dpt diterngi...amin ya rabbal alamin...