Bila Jin bertopengkan Yahudi

Thursday, June 16, 2011 1:42 AM dikarang oleh Ridhwan Marcello
dulu aku pernah keje kat hotel before aku g sambung belajar.. nama hotel tuh Selesa Beach Resort.. aku memang minat la keje kt situ..bro2 ngan hakak2 sume otai2..sume bole pakai tpie bukan 100% la..ade gak yang xleyh pakai..ha3..dulu aku keje bahagian waiter banquet..kadang2 dok coffe house dan kadang2 aku dok tolak meja2..tapie aku keje xlama..dalam 1 tahun 2 bulan mcm tuh aku da berenti coz aku dapat sambung belajar kt Poli tercinta SANGAT aku tuh.. lepas aku abeh study kt situ aku pon buat la part time kt tempat keje lama aku..dalam sebulan ade la 12 kali aku buat part time tu pon aku pulun abeh2..


tapi kan sejak2 akhir ni aku asik dapat dgr berita yg kureng la kalo di dengar..


citer dia mcm nie... minggu ke 3 dalam bulan Mei aku ade buat part time kt hotel tuh utk event group TM.net .. tengah sedap2 aku setting table utk VIP datang lah si POlan GM nie (general manager).. dulu time aku berenti dia still pegang jawatan tuh..mase tuh dia baru2 lagi..

then dia dtg dekat kat aku then dia tyer..

awak yang nama wan tuh kan..budak yang dulu2 rajin keje..ex hotel nie kan..

aku pon mcm terpinga2 gak la apehal lak dia tyer aku mcm nie..dengan lurus bendul aku yg terasa bangga time tuh aku pon cakap..

hah ah..saya wan.. en kenal lagi x.. ishhh mana dew dulu saye rajin..silap org nih..he3

then GM tuh cuit org sebelah dia..nama dia Miss Rita aka manager front office..sambil tuh dia tyer kt betina tuh..

budak nie la kan yg cakap tuh..betol x..dulu dia keje sini..kan3 Rita..?

yang betina nie lak bole menyalak kate iye kan ajje...nampak sangat g dia dok kipas bontot org tua yg pakai songkok berlagak alim tuh walhal hati xubah mcm loji indah water fresh..

mmg time tuh aku still xdpt cacth up ape yg diorg cakapkan..sampai la GM tuh kate..

awak yang dok kutuk2 saya dan manager2 lain dalam FB kan..awak ingat saye xtawu..awak ingat awak bagos..saye tawu awak BAGOS..betol x rita? budak nie la kan..? (sambil tunjuk kt aku)

WATDEFAKKKK!!!  la kan dok sindir aku..tpie seyes time tuh aku ingat dia puji hakku coz aku terasa mcm dipuji..tpie bile da abeh dia cakap2 tuh aku terpikir yg dia nie KUTUK aku ke or PUJI? double meaning? FCUK la...

start bulan jun hotel tuh da xpanggil aku buat part time da..time tuh baru aku perasan yg dia da heboh2 kan satu hotel sampai HR tempat keje tuh xmo panggil aku keje lagi.. ade la hakak2 kt situ report2 kt aku pasal khabar angin yang aku pernah kutuk2 diorg dalam FB..

SATU JE AKU NAK CAKAP KT ORG2 MCM NIE..KALO NAK TUDUH ORG TUH SILA LAH SELIDIK KAW2 DULU BEFORE TUNDING JARI KAT ORG TUH..NIE X!! DENGAR KATE ORG THEN SUKE SUKI DIA NAK TUDUH SEBARANGAN..AWAK TUH DA LA PAKAI KOPIAH PUTIH,BAJET ALIM,MUKE PON MCM NAK HUJUNG2 NAK MATI,ANAK KO LAK DA LA OKU..BINI KO? LAGI LA MCM HOTEL TUH KORG YANG PUNYER,SUKE SUKI KORANG BUAT MACAM RUMAH SENDIRI,KO HINGAT KITEORG NIE CARCA MALBA KO KE!! HADAP SANGAT DENGAN KO? PLEASEEEEE LAAAA!!!!

memang patot pon staf2 kt situ banyak lari pergi hotel lain..sebab korg nyer management MACAM org yahudi.. suke makan hasil titik peluh org lain..GM2 sebelom ko sume BAGOS2..sume jaga kebajikan staf2 dia..KO??? xubah mcm binatang..KAU MEMANG JIN YANG BERTOPENGKAN MANUSIA!!! SEMOGA ALLAH MERAHMATI KO!!!


korg sume xpercaya..!!! korg bole pergi hotel selesa beach resort,PD then korg tyer staf2 kt CH tuh mcm mana diorgnyer kebajikan dijaga..aku bole jamin 100% sume akan kate "xtawulah mcm mn nak kate"..-sekian-

2 Response to "Bila Jin bertopengkan Yahudi"

  1. Download free ebooks gratis Says:

    Jangan diambil hati mas bro. yang namanya bos emang gitu

  2. Muhd Aizie Says:

    marah bebenor kau kali ni ye? ala biasalah wei . kalau aku dekat situasi kau , aku kan cakap direct dan jawab balik . lagi kau diam lagi laa orang akan ingt kau yang buat. ermm kesiann kau . dahh melepas kerja situ.